18.1.2012

Valkosuklaahippu-banaanimuffinssit



Se on sitten muffinssi, eikä mikään vaisu muffini.

Olen vuoden alussa leiponut useampaan otteeseen banaanimuffinsseja terästettynä valkosuklaahippusilla, kun kaupasta on kannettu kotiin liikaa banaaneja. Testailun lomassa valkosuklaa ja banaani löysivät toisensa. Toimii.

Käytin reseptin pohjana Cebicin keittiön banaanikakkua. Hemmo-Hubby on opettanut, että guuglaillessa pitää aina käyttää tarkennetta "paras". Ei siis "banaanikakku", vaan "paras banaanikakku". Ostan, kuka sitä toiseksi parasta haluaisi guuglata. Cebicin keittiön banaanikakku nousee tuloksissa ensimmäiseksi ja otsikossakin luvataan maailman parasta tulevan, niin tottahan toki sitä sitten.
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 banaania muussattuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • (1 tl soodaa)
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 8 rkl banaanijukurttia (tai kermaa tai smetanaa tai piimää tai mitä ikinä kaapista löytyykään)
  • 100 g voisulaa (vähempikin riittää, varsinkin jukurtin kanssa)
  • 3 dl vehnäjauhoja (voi lisätä tuntuman mukaan)
  • kanelia maun mukaan
  • 2/3 levy Pandan Valloittava Valkoinen -valkosuklaata reippaasti isoina paloina
Kaikki aineet sekoitetaan järjestyksessä, nostetaan vuokiin ja paistetaan 200 asteessa. Testataan puutikulla kypsyys.

Valkosuklaahippuja silputessa ei kannata innostua liikaa taitavaan veitsen käyttöön, sillä mitä isompia hiput ovat, sitä iloisempi on syöjän yllätys niitä kohdatessa. Alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna tässä on jo puolet vähemmän rasvaa, mutta edelleen sitä voisi vähentää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti