13.1.2012

Raparperichutney { joulu 2011 }


Joulun yllättäjä. Maittava kaveri kinkulle ja laatikoille. Juuri sopiva särmä joulupöydän pehmeydelle. Raparperichutneystä tuli tämän perheen uusi jouluhitti, myös lasten!

Raparperichutney
  • 400 g raparperia paloiteltuna
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 dl muscovado- tai fariinisokeria
  • 1/2 dl vadelmaviinietikkaa tai muuta viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tähtianis (laitoin 3)
  • 1 kanelitanko
  • pieni pala punaista chilipaprikaa
  • 2 1/2 dl hillo-marmeladisokeria

Mittaa kaikki ainekset samaan aikaan kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Laita jääkaappiin kiinteytymään.

Ohje kulkeutui meille anopilta, joka oli saanut sen naapurin rouvalta. Lehtileikkeestä ei valitettavasti saanut selvää, mistä ohje on alun perin peräisin.

Mutta hyvää oli! Purkki on jo melkein nuoltu tyhjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti